dinsdag, juni 25, 2024

Sloop van zwembad de Blinkert van start

De projectontwikkelaar van Wijnen is deze week begonnen met de sloop van het oude zwembad de Blinkert in Capelle aan den IJssel. Het zwembad gaat plaatsmaken voor de nieuwe woonbuurt ‘Buitenthuis de Blinkert’.

Wethouder Maarten Struijvenberg (Stadsontwikkeling) en Dico Smitsman (Projectontwikkelaar van Wijnen Projectontwikkeling) begonnen symbolisch met het slopen van het zwembad. Op de plek van het zwembad moet een nieuwe woonbuurt verrijzen. De buurt bestaat straks uit 180 woningen, waaronder koop- en huurappartementen in de sociale- en vrije sector.

Lees ook : 180 nieuwe woningen op terrein voormalig zwembad de Blinkert

Bij de sloop van het voormalig zwembad staat hergebruik van bestaande materiaal centraal. Bestaande elementen uit het oude zwembad komen herkenbaar terug in het ontwerp. Zo worden de startblokken nieuwe zitelementen, krijgen de gebouwen namen die verwijzen naar het oude zwembad en komt er voor buurtbewoners een multifunctioneel plein ‘het bad’.

De projectontwikkelaar heeft in de zomer 2021 veel overleg gevoerd met de huidige omwonenden van de nieuwe woonbuurt. Samen zijn ze tot een plan gekomen om de buitenruimte van de nieuwe woonbuurt in te rechten.

Zwembad de Blinkert stond sinds september 2020 leeg, hiervoor in de plaats is het nieuwe zwembad Aquapelle gekomen. De sloop van het zwembad moet in April 2022 zijn afgerond, in 2023 start de ontwikkelaar met het bouwen van de nieuwe appartementen.

Start verkoop koopwoningen

De start van de verkoop van de nieuwbouwwoningen staat gepland voor het tweede kwartaal van 2022. Vorig jaar hebben woningcorporatie Havensteder, de gemeente en Van Wijnen de overeenkomst getekend.

Dico Smitsman (projectontwikkelaar Van Wijnen): “We zijn nu een klein jaar verder en zijn nu bezig met de verkoopvoorbereiding, zodat de koopwoningen het tweede kwartaal dit jaar in verkoop gaan. Mede dankzij de prettige samenwerking hebben we dit zo snel weten te bereiken en daar zijn wij ontzettend trots op.”

Op de nieuwe website www.woneninblinq.nl  kunnen geïnteresseerden zich aanmelden om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen omtrent de verkoop.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen