Over ons

CKZ Vandaag

CKZ Vandaag brengt het nieuws van en uit Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Zuidplas. Het is natuurlijk even vreemd een andere website, maar de berichtgeving en de mensen achter het nieuws zijn hetzelfde team, We gaan door met te melden wat leuk, interessant en belangrijk is voor de inwoners van de drie gemeenten.
CKZ Vandaag is ontstaan door de samenvoeging van de redacties Capelle/Krimpen/Zuidplas Vandaag, Radio Capelle en de Lokale Omroep Krimpen (LOK).

Waarom CKZ Vandaag?
In heel Nederland gaan lokale omroepen op in streekomroepen. Door samen te werken kunnen lokale omroepen voor meerdere gemeenten het media-aanbod verzorgen. Daarmee wordt het bereik vergroot, de journalistieke kwaliteit versterkt en de financiële armslag verbeterd.
Door zich te richten op de streek in plaats van een enkele gemeente kunnen omroepen meer continuïteit en professionaliteit bieden dan de huidige 230 versnipperde (kleinschalige) initiatieven. Zo kan meer geld vrijgemaakt worden voor het maken van lokale content. De samenstelling van streken is landelijk geregeld. Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Zuidplas vormen samen een streek.

Wat is onze Ambitie?
U mag van CKZ Vandaag verwachten, dat wij nieuws en informatie brengen, dat is gericht op de directe leefwereld van de inwoners van Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Zuidplas. CKZ Vandaag is onafhankelijk en volgt positief kritisch de ontwikkelingen in onze drie gemeenten en rapporteert erover. CKZ Vandaag zorgt voor informatie gericht op het gebied, wijk, buurt en straat waar de inwoners leven, werken, inkopen, uitgaan, sporten, onderwijs volgen enzovoort. Wij zijn betrokken bij de inwoners en groeperingen en wij willen een platform zijn, dat helpt betrokken te zijn en uitnodigt uw eigen mening te vormen.

Bestaan de LOK en Radio Capelle dan nog?
Zeker, Radio Capelle en Lokale Omroep Krimpen beide omroepen blijven het nieuws brengen via radio en de tv-kanalen.

Redactie

 • Hoofdredactie: Rob Nieuwveld
 • Eindredacteur: Sebastiaan Barel
 • Sportredactie: Eelco de Bruin
 • Social Media: Hillary Koenders
 • Jeffrey Jacobs
 • Pauline Jansen
 • Michel van den Bos
 • Andre Miltenburg
 • Thom Alderliesten
 • Merwig Karsters

Berichten, nieuws, tips, etc. kunt u mailen naar redactie@ckzvandaag.nl

Adres

Bezoek: Essebaan 55, 2908 LJ Capelle aan den IJssel
Post: Postbus 935, 2900AX Capelle aan den IJssel

Adverteren?
Contact ons via info@ckzvandaag.nl over de mogelijkheden via internet, de socials en radio.

Klachten
U heeft een klacht of opmerking over nieuwsberichten of over één van onze programma’s? Dan kunt u daar een vraag over stellen of een klacht indienen! De klachtenprocedure van CKZ Vandaag bestaat uit 7 stappen.

 1. Klachten kunt u op een eenvoudige manier indienen: klachten@ckzvandaag.nl
 2. De omroep beschikt over een vast aanspreekpunt voor klachten: de hoofdredacteur
 3. Uw klacht wordt schriftelijk vastgelegd in een klachtenformulier.
 4. De omroep reageert binnen 5 werkdagen op een klacht of bevestigt de ontvangst.
 5. Uw klacht wordt geanalyseerd en geëvalueerd, zodat de oorzaak van de klacht wordt achterhaald.
 6. Op basis van de analyse en evaluatie wordt zo nodig een
  1. corrigerende maatregel genomen om de klacht op te lossen;
  2. preventieve maatregel genomen ter voorkoming (van herhaling).
 7. Wanneer er naar aanleiding van een klacht een corrigerende of preventieve maatregel is genomen dan informeren wij u hierover.