woensdag, juli 24, 2024

Wijk ‘s-Gravenland aangewezen als veiligheidsrisicogebied, Politie mag preventief fouilleren

In navolging van de recente explosies in de Ravelstraat heeft burgemeester Cor Lamers een deel van de wijk ‘s-Gravenland aangewezen als ‘veiligheidsrisicogebied’. De politie krijgt daarmee de bevoegdheid om iedereen binnen het aangewezen gebied preventief te fouilleren. Dit heeft de gemeente bekend gemaakt.

Zowel Capelle aan den IJssel als Rotterdam hebben te maken met een nieuwe golf van geweldsincidenten. Zo vonden er bijvoorbeeld in kortere tijd meerdere explosies plaats bij een woning aan de Capelse Ravelstraat en werd in Rotterdam een minderjarige Capellenaar aangehouden met een automatisch wapen. Ook in Rotterdam vonden er op verschillende plaatsen ontploffingen, beschietingen en een poging tot ontvoering plaats.

Grote impact

Dinsdagochtend bezocht burgemeester Lamers de Ravelstraat en sprak daar met buurtbewoners. “De explosies zorgen voor grote gevoelens van onveiligheid bij veel bewoners van de wijk. Ontploffingen in je directe leefomgeving zijn intimiderend en ook gevaarlijk voor bewoners”, zo vertelt Lamers.

Veiligheidsrisicogebied

“De verwachting is dat dit excessieve geweld niet vanzelf stopt en dat er nieuwe aanslagen of beschietingen kunnen volgen”, vervolgt Lamers. Eerdere maatregelen zoals het sluiten van de woning, cameratoezicht, verlichting en extra politie-inzet bleek tot nu toe onvoldoende om het geweld te stoppen. Daarom heeft burgemeester Lamers in overleg met het Openbaar Ministerie een deel van de wijk aangewezen als veiligheidsrisicogebied.

Tot en met maandag 8 april vallen de volgende straten onder het risicoveiligheidsgebied en mogen agenten preventief fouilleren: Ravelstraat, Schumannstraat, Chopinstraat, Van Beethovenlaan en Sweelinckstraat. De gemeente laat weten dat directe bewoners per brief zijn geïnformeerd. De gemeente Rotterdam heeft eveneens een risicoveiligheidsgebied aangewezen.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen