vrijdag, juli 12, 2024

Burgemeester na nieuwe explosie: ‘gevoel van onveiligheid moet snel uit de wijk’

De Capelse burgemeester Cor Lamers is ‘geschrokken en verontwaardigd’ na de nieuwe explosie aan de Ravelstraat. Lamers zegt in een reactie dat hij alle begrip heeft voor de ongerustheid van bewoners in de wijk. Het is namelijk de derde ontploffing deze maand bij het huis.

Bewoners van de Ravelstraat werden zondagochtend opnieuw opgeschrikt door een explosie. Het is nu al de derde keer dat er een ontploffing is bij het huis in de Capelse wijk ‘s-Gravenland. Op 5 februari was de eerste explosie en afgelopen maandag was het ook al raak. Bij de ontploffing zondag keer raakten ook omliggende huizen beschadigd.

Minderjarige opgepakt

Na de explosie van zondagochtend heeft de politie een 14-jarige jongen uit Den Haag kunnen oppakken. Hij raakte bij de explosie al gewond aan zijn been. Hij probeerde toen nog te vluchten. Doordat hij viel, kon de politie hem uiteindelijk oppakken. Het is niet bekend of de jongen ook betrokken was bij de eerdere ontploffingen bij het huis.

Extra maatregelen

Door de incidenten zijn er zorgen bij bewoners. Daarom werd er afgelopen vrijdag al een inloopbijeenkomst georganiseerd. Ook besloot de Capelse burgemeester om de woning voor zo’n twee weken te sluiten. Daarnaast was er door de politie al een camera opgehangen en werd er extra gesurveilleerd. Ook had de gemeente de woning zaterdag extra verlicht.

Onveilig gevoel

De burgemeester heeft geen goed woord over voor de personen die de explosies veroorzaken. “De brutaliteit van mensen die dit op hun geweten hebben is enorm. Onschuldige bewoners zijn hiervan de dupe.”

Volgens hem moet er ook alles aan gedaan worden om meer van deze ongeregeldheden te voorkomen. “Het gevoel van onveiligheid moet snel uit de wijk. Gemeente, politie en andere instanties zetten alles op alles om dat te realiseren.

Verder onderzoek

De politie doet verder onderzoek. De afgelopen weken zijn er meerdere explosies en een schietpartij geweest in de buurt van de Ravelstraat. Eind januari is er geprobeerd in Rotterdam-Alexander een man te ontvoeren. Dat mislukte en er konden twee mannen worden aangehouden. Volgens de politie zouden de incidenten met elkaar te maken hebben.

Ze roepen mensen op die iets gezien hebben om contact op te nemen. Dat kan ook anoniem en via Meld Misdaad Anoniem: www.meldmisdaadanoniem.nl en 0800-7000.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen