vrijdag, juli 12, 2024

Minderjarige Capellenaar met automatisch vuurwapen aangehouden

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 16-jarige Capellenaar aangehouden met een automatisch vuurwapen. De minderjarige jongen hield zich verdacht op bij een woning aan de Jacques Dutilhweg, zo laat de Politie weten.

Het is afgelopen maand erg onrustig rondom de Jacques Dutilhweg. Eind januari vond er een poging tot ontvoering plaats. Op 17 en 18 februari vonden ontploffing plaats bij de woning, en in de nacht van zaterdag op zondag 25 februari werden de woorden ‘verrader’ en ‘dief’ gespoten op diezelfde woning.

Verdachte scooterrijder

Agenten die extra toezicht hielden op de bewuste woning aan de Jacques Dutilhweg, zagen in de nacht van zondag op maandag een scooter die verdacht rondreed. Toen de dienders de scooterrijder benaderden, ging deze er te voet vandoor.

Agenten wisten de jongen in te halen en hielden hem aan. Het gaat om een 16-jarige jongen uit Capelle aan den IJssel. Tijdens de vluchtpoging gooide de minderjarige jongen nog een tas weg. Agenten vonden daarin een automatisch vuurwapen. De scooter van de jongen bleek gestolen en is in beslag genomen.

Reeks geweldsincidenten

De reeks incidenten aan de Jacques Dutilhweg lijkt in verband te staan met meerdere geweldsincidenten in de omgeving, zo laat de Politie weten. Zo zou het onder andere te maken hebben met de explosies op de Ravelstraat in Capelle aan den IJssel. Bij één van die explosies werd een 14-jarige jongen uit Den Haag aangehouden.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen