zaterdag, juni 22, 2024

Geen opkoopbescherming van woningen in Zuidplas

De gemeente Zuidplas voert geen opkoopbescherming in binnen de gemeente. Dat betekent kortgezegd dat het is toegestaan dat particuliere investeerders huizen die beschikbaar komen mogen opkopen, om deze bijvoorbeeld te verhuren. 

De gemeente had het Kadaster gevraagd om in kaart te brengen of de woningcrisis het afgelopen jaar ervoor het gezorgd dat woningen uit de huidige voorraad verkocht werden aan niet-huiseigenaren. Dat blijkt niet het geval te zijn. In 2020 werden zelfs iets meer woningen van particuliere-investeerders verkocht aan woningzoekenden.

De gemeenteraad ziet geen voordeel in het invoeren van een opkoopbescherming. Deze bescherming verplicht eigenaren die een woning kopen er ook zelf ingeschreven moeten worden.

Of er een nadelig effect ontstaat vanwege een mogelijk verbod in Gouda of Waddinxveen is niet uit te sluiten. De gemeente houdt de situatie in de gaten, en kan alsnog besluiten om wel een opkoopbescherming in te voeren

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen