zondag, september 8, 2024

Cees Dortland loopt Vierdaagse en schrijft dagelijks verslag

De 72-jarige Capellenaar Cees Dortland is bezig met zijn 33e Nijmeegse Vierdaagse. Eerder sprak deze nieuwssite hem al over de voorbereidingen. Nu schrijft hij voor CKZ Vandaag elke dag een verslag van het evenement. Hoe ging het er maandag aantoe?

Vanochtend vroeg opgestaan en even op het gemak ontbeten bij ons onderkomen. Maandag was de dag van aankomst en moesten we ons aanmelden bij de start. We kregen een tasje mee met diverse dingen van de Vierdaagse, zoals reclame en eetwaar. Maar het allerbelangrijkste is dus de startkaart en het polsbandje, want we zijn dus weer vier dagen gevangen binnen het vierdaagse legioen. Vroeger ging men gewoon een stempeltje halen en je kon gaan starten. Nu komt daar meer bij kijken.

Dat Nijmegen niet alleen een populaire stad is voor de Vierdaagse, maar als je er oog voor hebt is het ook gewoon een bijzondere stad met heel veel mooie oude pandjes en bouwwerken.

Verder vandaag nog twee mannen voorgesteld bij de groep waar ik onderdeel van ben, oud RVS medewerkers en dat klikte meteen. Ik heb beide heren alles laten zien wat bij een eerste keer Vierdaagse hoort. Zij wisten niet wat ze meemaakten en wat ze allemaal te zien kregen. Zij zijn rond mijn leeftijd. En dan voor de eerste keer mee doen, dan moet het verlangen toch heel groot zijn.

We gaan zeker proberen er een hele mooie dagen van te maken. De weergoden zijn ons goed gezind met een temperatuur van 19 graden celsius. Morgen het volgende verslag na de eerste wandeldag.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen