vrijdag, juli 12, 2024

Rotterdammer (26) aangehouden in verband met dodelijke schietpartij op nieuwjaarsdag

Een 26-jarige man uit Rotterdam is in België aangehouden voor de moord op Jenik Brito op nieuwjaarsdag van dit jaar. Dit heeft de Politie bekendgemaakt.

In de vroege ochtend van 1 januari 2024 vindt er een besloten feestje plaats in een bedrijfsgebouw aan de Rietbaan in Capelle aan den IJssel. Eén van de aanwezigen is de 27-jarige Rotterdamse Jenik Brito. Als hij wil vertrekken en net in zijn auto is gestapt, komt iemand op het voertuig afgelopen en opent het vuur.

Brito wordt dodelijk getroffen en overlijdt ter plekke. De schutter sloeg hierna op de vlucht en de Politie startte een grootschalig onderzoek. Ook werden daarbij camerabeelden gedeeld waarop de dader te zien was.

België

De Politie kreeg gaande het onderzoek een verdachte, een 26-jarige Rotterdammer, in beeld. Omdat de man mogelijk in België zou verblijven, is de samenwerking gestart met de Belgische autoriteiten. Zij hebben de man aangehouden. Waar en wanneer dit precies is gebeurd, is niet bekendgemaakt.

De man wordt verdacht van ‘betrokkenheid bij de dood van de 27-jarige Jenik Brito’, aldus de Politie. Aanvullend zegt de Politie verder onderzoek te doen naar zijn rol bij het fatale schietincident. Inmiddels is er om uitlevering gevraagd aan de Belgische autoriteiten.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen