vrijdag, juli 12, 2024

Beelden gepubliceerd van schutter dodelijke schietpartij op Rietbaan

Dinsdagavond 16 januari zijn beelden gepubliceerd waarop de vermoedelijke schutter te zien is van de dodelijke schietpartij op de Rietbaan. In de vroege ochtend van nieuwjaarsdag kwam daarbij de 27-jarige Jenik Brito om het leven.

Op de Rietbaan is tijdens de jaarwisseling een besloten feest in een bedrijfspand om samen het nieuwe jaar in te luiden. Rond 06.00 uur vertrekt Jenik Brito, één van de feestgangers, en stapt in zijn auto. Even later loopt er iemand op de auto af en opent het vuur. Jenik wordt geraakt en komt ter plekke te overlijden.

Degene die het vuur opende, is nog altijd voortvluchtig. De politie heeft dinsdagavond beelden van de schutter gedeeld in het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht. De man heeft een getinte huidskleur, opschoren haar en een baard. Ten tijde van de schietpartij droeg hij een wit T-shirt, witte schoenen en een zwarte broek. Hij kwam rond 04.15 uur aan op het feest.

Tips en camerabeelden

De politie is nog altijd op zoek naar een aantal antwoorden. Naast de identiteit van de schutter, wil de politie ook weten of iemand iets mee heeft gekregen van een eventuele ruzie op het feest tussen het slachtoffer en de dader. De politie doet daarom ook een oproep aan de feestgangers die nog niet met de politie hebben gepraat, om dit wel te doen.

Ook worden mensen gevraagd om foto- en videobeelden van tijdens het feest of na de schietpartij met de politie te delen. Mogelijk is de schutter daarop beter te herkennen.

Tips melden

Er zijn verschillende manieren om tips door te geven. Dit kan rechtstreeks aan de politie via de Opsporingstiplijn (0800 – 6070), het online tipformulier of het uploadformulier voor beeldmateriaal. Anoniem tips melden kan via het Team Nationale Inlichtingen (088 – 661 77 34) of Meld Misdaad Anoniem (0800 – 7000).


Bekijk hieronder het volledige fragment van Opsporing Verzocht

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen