vrijdag, juli 12, 2024

Klopjacht naar schutter dodelijke schietpartij Rietbaan

De politie Rotterdam heeft een Team Grootschalige Opsporing (TGO) samengesteld om de schutter van de dodelijke schietpartij op de Rietbaan op te sporen. Daarbij kwam een 27-jarige man uit Rotterdam om het leven.

Op nieuwjaarsochtend om 06.20 uur stapte het slachtoffer in zijn auto op de Rietbaan. Dat gebeurde nadat hij die nacht aanwezig was geweest op een besloten feest in een bedrijfspand aan de Rietbaan. Hij is vervolgens meerdere keren onder vuur genomen, toen hij dodelijk werd getroffen. Hij reed nog enkele meters met zijn Range Rover, maar kwam al snel tot stilstand. Op straat naast zijn auto met de muziek nog aan is getracht het slachtoffer te reanimeren, dat mocht niet meer baten.

Artikel gaat verder onder de foto

Ondanks reanimatiepogingen mocht hulp niet meer baten

Grootschalig Forensisch Onderzoek

Diezelfde morgen is direct gestart met een grootschalig sporenonderzoek. Het lichaam van het slachtoffer heeft bijna 12 uur lang op straat gelegen. Medewerkers van de Forensisch Opsporing hebben urenlang sporenonderzoek verricht op het lichaam van de man.

In witte pakken is heel nauwkeurig het letsel in kaart gebracht. Pas rond half zes maandagavond is het lichaam van het plaats delict gehaald en voor sectie in beslag genomen. Het is nog niet bekend of het lichaam al is overgedragen aan de familie.

Artikel gaat verder onder de foto

Forensisch medewerkers overleggen nauwkeurig om alle sporen zo goed mogelijk vast te leggen

Tot diep in de avond zijn daarna de sporen op straat veiliggesteld. Er zijn meerdere hulzen gevonden. Een aantal werden er op straat gevonden, en ook voor de ingang van het bedrijfspand zijn mogelijk hulzen veiliggesteld.

Ook heeft de politie 3D-beelden gemaakt, met een speciale camera wordt zo de omgeving tot in detail in beeld gebracht. Met de computer is dan precies te zien waar welke auto stond, het slachtoffer bijvoorbeeld lag en de ingang van het bedrijfspand zit. Rechercheurs kunnen dan opnieuw digitaal het plaats delict bekijken en er virtueel over heen lopen.

Pas tegen het eind van de avond werden de politielinten weggehaald. Het bedrijfspand is verzegeld en hier wordt nog onderzoek in verricht.

Artikel gaat verder onder de foto

Forensisch medewerkers onderzoeken het lichaam van het slachtoffer.

Reden schietpartij nog onbekend

De politie weet nog niet waarom het slachtoffer is doodgeschoten. In eerste instantie zou er mogelijke sprake zijn van een ruzie, waarbij is geschoten. Maar alle opties liggen op dit moment nog open. De Telegraaf meldt dat het slachtoffer een drugsuithaler zou zijn. Dit is nog niet bevestigd door de politie.

Drugsuithaler

Volgens de Telegraaf zou het gaan om Jenik Brito, hij zou eerder terecht hebben gestaan voor het uithalen van drugs. Het slachtoffer zou in maart van 2022 1434 kilo cocaïne uit een container hebben willen halen. Het slachtoffer stond hiervoor in 2022 voor de rechter. Uithalers zijn personen welke voor criminelen drugs uit containers op terminals halen. Soms verblijven ze dagenlang in slaapcontainers, ingericht om een paar dagen ongezien op het terrein te kunnen verblijven en bij aankomst drugs uit de containers te halen.

Getuigen gezocht

De politie bekijkt onder andere camerabeelden om te zien wat er is gebeurd, en of hier een verdachte op is te zien. Zo zijn ook de beelden van de naastgelegen fotowinkel in beslag genomen als bewijsmateriaal. Het kan zijn dat getuigen nog niet gesproken hebben met de politie. Ook worden bedrijven uit de omgeving gevraagd om te kijken of er iets te zien is op hun beelden. Mocht je informatie hebben, neem dan contact op met de politie.

 

 

 

 

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen