vrijdag, juli 12, 2024

Code geel vanwege gladheid, strooiwagens de weg op

Woensdagnacht en donderdagochtend is het oppassen geblazen op de weg. Het kan namelijk glad zijn. In vrijwel het hele land heeft het KNMI code geel aangekondigd.

In de nacht van woensdag op donderdag daalt het kwik aan de grond tot onder het vriespunt. Veel wegen zijn nog nat en ook vannacht kan er nog een buitje vallen, waardoor het plaatselijk erg glad kan worden. Daarnaast wordt er in delen van Nederland dikke mist verwacht. In vrijwel het hele land is daarom code geel aangekondigd. In Zuid-Holland is code geel van kracht tussen 03.00 en 11.00 uur.

Strooiwagens de weg op

In veel gemeente en op de snelwegen gaan strooiwagens de weg op. Ook de Gemeente Capelle aan den IJssel heeft aangekondigd dat de strooiwagens erop uit gaan. Precies zien welke route de strooiwagens afleggen? Of waar je zelf gratis strooizout kan halen? Dat lees je op capelleaandenijssel.nl/strooien-tegen-gladheid.

Ook Rijkswaterstaat heeft de strooiwagens op pad gestuurd. Zij zijn verantwoordelijk voor de provinciale wegen en snelwegen. Ook daar wordt dus preventief gestrooid.

Bekijk actuele informatie voor vertrek

Gezien de gladheid kan het een drukkere ochtendspits worden. De spits op donderdag is bij voorbaat al drukker dan andere dagen. Reken daarom ’s ochtends op extra reistijd. Het is aan te raden voor vertrek de laatste verkeersinformatie op te zoeken.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen