woensdag, juli 24, 2024

Paul Weyling verrast met Capels Compliment: “een levend Capels archief”

Vrijdag is Paul Weyling na de opening van de nieuwe expositie ‘Vrijetijdsbesteding en culturele activiteiten in Capelle aan den IJssel’ verrast met het Capels Compliment. Weyling ontvangt de gemeentelijke onderscheiding voor zijn vrijwillige inzet voor de Historische Vereniging Capelle (HVC).

In het Historisch Museum aan de Bermweg 13 werd vrijdag de nieuwe expositie van de HVC geopend, genaamd ‘Vrijetijdsbesteding en culturele activiteiten in Capelle aan den IJssel’. Hierbij is aandacht voor het verenigingsleven, wat een belangrijke rol speelt in de maatschappij. De tentoonstelling is iedere zaterdag tot en met 1 augustus 2024 van 13.00 tot 16.00 uur gratis bezoeken.

Burgemeester Peter Oskam opende vrijdagmiddag de tentoonstelling. Dit was echter niet zijn enkele optreden als burgemeester. Na afloop hiervan werd vrijwilliger Paul Weyling van de historische vereniging naar voren gehaald om te worden verrast.

Geroemd om historische kennis

Burgemeester Oskam sprak lovende woorden uit over de inzet van Paul Weyling: “Ook de gemeente Capelle kan altijd een beroep doen op zijn historisch kennis over Capelle. Paul is een geboren Capellenaar en een levend Capels archief die de historische verhalen ook prachtig kan vertellen.” Weyling wordt geroemd om zijn historische kennis en zijn grote inzet voor de vereniging en de stad.

“Capelle kan niet zonder vrijwilligers en je hebt een schat aan historische kennis die je graag deelt. Dit Capels compliment is dus meer dan verdiend!” De burgemeester mocht Paul Weyling een mooi bronzen beeldje, een boeket bloemen en een oorkonde overhandigen.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen