zondag, juni 16, 2024

6000 huishoudens kunnen subsidie aanvragen voor verduurzaming woning

- Advertisement -

De gemeente Capelle aan den IJssel gaat opnieuw Capellenaren helpen om te besparen op de energierekening. Dat kan met de Regeling Reductie Energieverbruik Woningen (RREW). Met deze financiële bijdrage kunnen zesduizend Capelse huishoudens een gratis energiebox met advies aanvragen, korting krijgen op energiebesparende producten, deelnemen aan duurzame workshops of aan een webinar.

Deze financiële bijdrage is bedoeld om Capellenaren (huurders en eigenaar-bewoners) te stimuleren energie te besparen. Dit draagt bij aan de CO2-reductie, maar ook aan het wooncomfort van de bewoners en het besparen van uitgaven op de energierekening.

Wethouder Duurzaamheid Nico van Veen is blij met de financiële bijdrage van het Rijk: “Hiermee kunnen Capellenaren onder andere een gratis adviesgesprek met een energiecoach voeren. Tijdens dit adviesgesprek krijgt de bewoner een Energiebox met energiebesparende producten, zoals radiatorfolie en LED lampen. Ook kunnen Capellenaren kiezen voor korting op energiebesparende producten naar keuze, workshops over verschillende duurzame thema’s en een webinar met tips over energie besparen.”

Per Capels huishouden kan gebruik gemaakt worden van één van de vier acties. Deze maatregelen kunnen een jaarlijkse besparing tot wel honderden euro’s opleveren op de energierekening.

Samen en stap voor stap naar een duurzaam Capelle

Het doel van gemeente Capelle aan den IJssel is om de stad stap voor stap duurzamer te maken. Dat kan al met slimme, kleine maatregelen. Zoals het besparen van energie. Niet alleen is dit beter voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee.

De RREW is een vervolg op de Regeling Reductie Energieverbruik (RRE). Wethouder Nico van Veen: “Ruim 1500 Capelse huishoudens hebben van de eerste regeling gebruik van gemaakt. Nu kunnen zowel woningeigenaren en huurders gebruik maken van de regeling. Mooie kans om geld te besparen!”

Meer informatie

Op de website van Duurzaam Capelle kunt u meer lezen over de energiebesparende acties van KlimaatGesprekken, WoonWijzerWinkel, Buurkracht en Energiebox. Ga naar www.duurzaamcapelle.nl/rrew voor meer informatie.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen