dinsdag, oktober 22, 2024

Jonge mantelzorgers hebben onvergetelijke dag in Efteling

Steunpunt Mantelzorg van stichting ZO! heeft jonge mantelzorgers uit Zuidplas een leuke dag bezorgd in de Efteling. Voor deze kinderen en jongeren, die vaak extra verantwoordelijkheden hebben of zelf zorg moeten missen, was het fijn en bijzonder om zelf even helemaal centraal te staan.

Op 19 oktober gingen in totaal 33 jonge mantelzorgers tussen de 7 en 15 jaar oud mee, met meerdere enthousiaste vrijwilligers ter begeleiding. De dag begon met een gezellige busrit, waar de kinderen werden verrast met een activiteitenboekje vol spelletjes, puzzels en weetjes over de Efteling.

Bij aankomst kreeg iedereen een lunchpakketje, zodat ze vol energie het pretpark ingingen. Een groep stoere meiden waagdezich vervolgens in de spannende achtbaan Baron 1898, anderen maakten een ontspannen wandeling door het sprookjesbos en sommigen genoten van de magische ervaring van Symbolica. Er zijn nieuwe vriendschappen ontstaan en de jongeren vonden herkenning bij elkaar. Na een dag vol avonturen en plezier werd er in de bus enthousiast nagepraat.

Waardevol

Ieder van de aanwezige kinderen heeft een eigen verhaal over waarom zij mantelzorger zijn. Zeker vanwege hun leeftijd is het des te waardevoller dat zij een dag kunnen meemaken, waarbij ze zelf alle aandacht krijgen en even zonder zorgen kunnen genieten en herinneringen kunnen maken. Bij de kinderen viel de dag ook goed. Meerdere kinderen vroegen dan ook na afloop: “Wanneer gaan we weer?”

Lees verder over dit onderwerp

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen