zondag, september 8, 2024

Gemeente Capelle start met cursus ‘Politiek Actief’

Mensen die interesse hebben in de lokale politiek kunnen bij de gemeente meedoen aan de cursus ‘Politiek Actief’. “Wie weet bent u hierna wel zó geïnspireerd geraakt dat u zelf actief wilt worden in de gemeentepolitiek”, aldus de gemeente.

De cursus is gratis en bestaat uit vijf bijeenkomsten op het gemeentehuis van Capelle aan den IJssel. Tijdens de cursus leer je meer over de Nederlandse politiek, de gemeenteraad en het besluitvormingsproces. Ook ga je in gesprek met raadsleden, wordt je getraind in het debatteren en krijg je meer informatie over zaken als bijvoorbeeld de gemeentefinanciën.

Cursusdata

De cursus vindt plaats op vijf woensdagavonden van 19.30 tot 22.00 uur. De data zijn 23 oktober, 13 november, 20 november, 4 december en 16 december. Kan je nu niet? Dan is er ook een cursus in het voorjaar van 2025, startend op woensdag 19 februari. De overige vier bijeenkomsten zijn op 5 en 19 maart en op 2 en 14 april.

Aanmelden kan door te mailen naar griffie@capelleaandenijssel.nl. Kijk voor meer informatie ook op capelleaandenijssel.nl/cursus-politiek-actief.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen