woensdag, juli 24, 2024

Werkzaamheden Algerabrug (N210) voor vierde keer afgelast

De aangekondigde werkzaamheden aan het asfalt op de Algerabrug dat op maandag 15, dinsdag 16 en woensdag 17 juli zou plaatsvinden, gaan niet door. Het is de vierde keer sinds oktober dat het asfalteren wordt uitgesteld.

Sinds oktober 2023 probeert Rijkswaterstaat onderhoud te plegen aan het wegdek op de Algerabrug (N210) tussen Capelle en Krimpen aan den IJssel. Echter, het weer zorgt keer op keer ervoor dat het werk moet worden uitgesteld.

Eerdere keren was het weer te koud en te nat. Hoewel het nu inmiddels warmer is, blijft de luchtvochtigheid te hoog, zo meldt de gemeente Capelle aan den IJssel. “Het asfalt krijgt namelijk een epoxylaag. Die laag droogt en hecht niet goed op het stalen brugdek als de lucht te vochtig is. Rijkswaterstaat kan de kwaliteit van het nieuwe wegdek dan niet garanderen.”

Hoewel de werkzaamheden noodzakelijk zijn, is het ondanks het vele uitstel veilig om gebruik te maken van de brug, zo vertelde een woordvoerder van Rijkswaterstaat eerder aan CKZ Vandaag. Zo zijn gaten in het wegdek tijdelijk opgevuld, maar “er moet een permanente oplossing komen”, aldus Rijkswaterstaat.

Geen nieuwe data bekend

Vooralsnog zijn er geen nieuwe data bekend wanneer de werkzaamheden plaats zullen vinden. Tijdens de werkzaamheden zal de brug niet begaanbaar zijn voor auto- en vrachtverkeer.

Lees verder over dit onderwerp

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen