woensdag, juli 24, 2024

Snelheid omlaag en meer ruimte voor voetgangers en fietsers in Krimpen aan den IJssel

De gemeenteraad van Krimpen aan den IJssel heeft unaniem een nieuwe verkeer- en vervoervisie aangenomen. Er zullen verschillende aanpassingen worden doorgevoerd om het verkeer nog veiliger en aangenamer te maken. 

De vorige verkeers- en vervoersvisie stamde uit 2013. In zo’n visie deelt de gemeente haar standpunt over het verkeer en vervoer. Alle raadsleden van de gemeente hebben met de nieuwe visie ingestemd en daarnaast een actieplan vastgesteld met stappen om het verkeer en vervoer in Krimpen te verbeteren. De visie op opgesteld mede op basis van de inbreng van inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties.

Doordat in Krimpen aan den IJssel de dagelijkse voorzieningen op loop- of fietsafstand zijn, gaat de gemeente de focus daarnaartoe verleggen. De toegankelijkheid van voetgangers- en fietspaden zal worden verbeterd en fietspaden worden breder gemaakt. Tegelijkertijd zal de maximumsnelheid op de meeste wegen binnen de bebouwde kom worden verlaagd naar 30 km/u om de veiligheid en leefbaarheid te vergroten.

‘Blijven streven naar 0 verkeersslachtoffers’

“Lopen en fietsen zijn het meest voor de hand liggende startpunt om een gezondere leefomgeving te maken”, vertelt wethouder Van der Wal over de ambities in de visie. “Door korte afstanden te fietsen en lopen ben je lekker in beweging en dat is hartstikke gezond.”

Het verlagen van de snelheid binnen de gemeente zorgt voor meerdere voordelen, zoals minder lawaai en meer veiligheid. “Krimpen is eigenlijk de meeste verkeersveilige gemeente van de regio. We blijven streven naar 0 verkeersslachtoffers. We zetten dus stevig in op verkeersveiligheid”, vertelt wethouder Van der Wal.

Aandachtspunten

Krimpen aan den IJssel heeft verder nog andere aandachtspunten in de visie opgenomen. Zo wil de gemeente het openbaar vervoer, zoals de waterbus, nog beter benutten om zo aantrekkelijker te maken voor de Krimpenaren. Ook vergt de toenemende parkeerdrukte voor aangescherpt beleid met blauwe zones en moeten gebruik en bezit van milieuvriendelijke voertuigen verder worden gestimuleerd met de voorzieningen in de gemeente.

De bereikbaarheid van de gemeente blijft ook een belangrijk aandachtspunt, zo benadrukt de gemeente. De Algerabrug (N210) en gehele Algeracorridor blijven vitaal voor de verbinding tussen Krimpen aan den IJssel en de Rotterdamse regio. De corridor zal komende jaren worden opgeknapt, maar de gemeente gaat verder onderzoeken welke effecten dit heeft en hoe dit beter kan aansluiten op het wegennet van Krimpen.


Lees hier de volledige verkeers- en vervoersvisie van de gemeente Krimpen aan den IJssel met het actieplan

Lees verder over dit onderwerp

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen