vrijdag, juli 12, 2024

Gevangenisstraf en rijontzegging geëist na wilde achtervolging door Rotterdam en Capelle

Zo’n anderhalf jaar celstraf en een rijontzegging eist het Openbaar Ministerie (OM) tegen een 24-jarige Capelse, nadat ze was aangehouden na een wilde achtervolging door Rotterdam en Capelle aan den IJssel. 

Wat op woensdagochtend 13 maart begint bij met simpele politiecontrole, loopt dit uit op een achtervolging waar de vrouw de wildste capriolen uithaalt. Tweemaal proberen agenten haar met hun voertuig tot stoppen te dwingen, maar tevergeefs. Een agent raakte bij een dergelijke manoeuvre ook gewond aan zijn hand.

Een andere gewonde was een zwangere automobiliste tegen wie de 24-jarige botste op het Capelseplein. Haar auto raakt total loss en de vrouw heeft nog lichamelijke klachten, maar haar ongeboren kind lijkt ongedeerd. Dit ook tot opluchting van de verdachte, die niks van de aanrijding kan herinneren.

Lachgas

De Capelse kan uiteindelijk tussen Capelle en Krimpen op de Algerabrug worden klemgereden. Daar wordt ze aangehouden met nog een lachgasballon in haar hand.

Datzelfde lachgas was de reden voor haar vluchtpoging. Na een verbroken relatie zou ze weer in haar lachgasverslaving zijn teruggevallen. De avond voor de achtervolging zat ze in een huurauto lachgas te gebruiken. Na al te zijn gecontroleerd en een rijverbod te hebben gekregen, staan woensdagochtend opnieuw agenten bij de auto. Om te voorkomen dat de agenten nieuwe lachgasflessen aantreffen, slaat ze op de vlucht.

Strafeis: gevangenisstraf en rijontzegging

Het Openbaar Ministerie eist twee jaar celstraf, waarvan acht maanden voorwaardelijk. Na het uitzitten van de gevangenisstraf wil het OM ook dat de vrouw achttien maanden geen auto mag besturen.

De rechter doet over twee weken uitspraak.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen