woensdag, juli 24, 2024

Algerabrug (N210) tijdelijk gestremd na beëindiging achtervolging, 24-jarige Capelse aangehouden

Het verkeer op de Algerabrug (N210) tussen Krimpen en Capelle aan den IJssel is woensdagochtend korte tijd in beide richtingen gestremd geweest. Een achtervolging werd op deze locatie beëindigd.

Een woordvoerster van de Politie laat aan onze redactie weten dat de achtervolging begon op de Linker Rottekade in Rotterdam. Daar waren agenten bezig met een algemene verkeerscontrole toen een automobiliste op de vlucht sloeg.

Agenten hebben de achtervolging ingezet. De automobiliste zou daarbij ‘zeer gevaarlijke rijgedrag’ hebben vertoond. De achtervolging is vervolgens beëindigd op de Algerabrug, waarna de bestuurster kon worden aangehouden. Het betreft een 24-jarige vrouw uit Capelle aan den IJssel.

De reden dat de vrouw op de vlucht sloeg, is dat ondanks een rijverbod achter het stuur was gekropen. Waarom ze dit verbod opgelegd had gekregen, is niet bekend. De auto van de vrouw is door een berger van de Politie afgevoerd.

Agent gewond

Tijdens de achtervolging is een agent gewond geraakt. De diender probeerde tijdens de achtervolging een tactische manoeuvre uit te voeren om het voertuig te doen stoppen, maar reed daardoor zelf op een boom. De agent is voor verdere controle en behandeling naar het ziekenhuis en zou vermoedelijk een gebroken hand hebben.

Stremming Algerabrug voorbij

Door de beëindiging van de achtervolging was het verkeer op de Algerabrug tijdelijk in beide richtingen gestremd. Inmiddels kan het verkeer weer gebruik maken van de brug. Als gevolg van de tijdelijke stremming is er wel nog sprake van files in de omgeving.


Rectificatie: Eerder publiceerden wij dat er sprake was van een ongeval. Dit was gebaseerd op informatie van de gemeente Krimpen aan den IJssel. De Politie was op dat moment niet bereikbaar, maar door de stremming van een belangrijke verkeersader besloten we wel te publiceren. Nadat we later de Politie konden bereiken, hebben we het artikel aangepast.

Lees verder over dit onderwerp

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen