vrijdag, juli 12, 2024

Leerlingen Montessorischool Capelle rennen voor stichting Jarige Job

Woensdagochtend hebben de leerlingen van Montessori Capelle een sponsorloop gehouden. Ze zamelden hiermee geld in voor de stichting Jarige Job.

De sponsorloop is onderdeel van de feestweek, vanwege het 50-jarig bestaan van de school. “Wij doen als school zijnde sowieso veel voor gezinnen in armoede en kinderen die iets extra’s nodig hebben. En aangezien de school jarig is, dachten we: dan is Jarige Job een mooi doel om iets aan te geven”, zo vertelt Juf Désirée Ruigrok.

Afgelopen week gingen kinderen langs buren en kennissen op zoek naar sponsors. Voor ieder rondje rond de school krijgen ze een bedrag van hun sponsors. Woensdagochtend was het dan zover en mochten de kinderen hun best doen om zoveel mogelijk rondjes rond de school te rennen.

‘Tof dat kinderen dit voor andere kinderen doen’

Juf Désirée glundert van trots terwijl ze alle leerlingen aanmoedigt: “Ja, dit is altijd één groot feest: de stralende gezichten die ze hebben op het moment dat ze langs komen renen en geënthousiasmeerd worden. Ja, daar doen we het voor in het onderwijs.”

Artikel gaat verder onder foto
De grote kinderen hebben de kleintjes tijdens de sponsorloop

“De kinderen hebben het fantastisch gedaan”, vervolgt ze. “Ze hebben bloedfanatiek gerend, heel veel rondjes gedaan. Geweldig. Het is tof dat kinderen dit voor andere kinderen doen. Hartstikke mooi.”

Hoeveel geld er precies is opgehaald, is nog niet bekend. De kinderen gaan met hun stempelkaarten terug naar de sponsors om te laten zien hoeveel rondjes ze hebben gelopen en het geld op te halen. Het bedrag wordt daarom later pas bekendgemaakt.

Artikel gaat verder onder foto’s

Over stichting Jarige Job

Stichting Jarige Job wil dat alle kinderen hun verjaardag kunnen vieren. Omdat sommige huishoudens hier geen geld voor hebben, helpt de stichting door verjaardagsboxen beschikbaar te stellen. Hierin zit alles wat nodig is voor een verjaardag, zowel voor thuis als op school. Jaarlijks helpt de stichting zo’n 100.000 kinderen met het vieren van hun verjaardag.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen