vrijdag, juli 12, 2024

Krimpense basisschoolleerlingen leggen praktisch verkeersexamen af

Donderochtend maakten honderden Krimpense basisschoolleerlingen van de hoogbouw hun opwachting bij de Tuyter. Zij moesten namelijk hun verkeersexamen doen.

Ieder jaar doen basisschoolleerlingen – niet alleen in Krimpen, maar ook in veel andere gemeenten – verkeersexamen. Dit bestaat uit een theoretisch deel (ook met examen) en een praktijkexamen. Het dient als voorbereiding op de middelbare schooltijd, waar leerlingen nieuwe en soms langere routes naar school moeten fietsen.

Artikel gaat verder onder foto
Vrijwilligers langs de route kijken of leerlingen zich aan de regels houden

Alle 268 leerlingen van de Krimpense scholen verzamelden donderdagochtend bij de Tuyter. Na een inspectie van de fietsen wordt hier gestart met het praktijkexamen. Ze moeten een route volgen door de gemeente en hun kennis in de praktijk brengen. Langs de route staan vrijwilligers om te kijken of de leerlingen zich aan de verkeersregels houden. Als dat ze lukt, krijgen ze hun diploma. Degenen die zakken, mogen het op een later moment nogmaals proberen.

Verwachting overtroffen

Freek Bredius van Veilig Verkeer Nederland (VVN) vertelt over het belang van het examen: “Het is zeer belangrijk dat de kinderen weten wat de verkeersregels zijn, zodat ze zich veilig op de weg voelen en dat ze weten wat er in het verkeer speelt.” Ook wethouder Hugo van der Wal sluit zich daarbij aan en vult aan: “Ruim driehonderd basisschoolleerlingen doen vandaag hun verkeersexamen en daarmee maken we krimpen nóg veiliger. Ik wens ze allemaal heel veel succes vandaag.”

Bredius verwacht voorafgaand aan het examen dat de leerlingen het goed gaan doen: “Ik moet zeggen dat het goed geregeld is bij de basisscholen omtrent de opleidingen voor het verkeer. Zeker 99% slaagt wel.” Zijn verwachting werd zelfs overtroffen: alle leerlingen slaagden voor het examen!

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen