woensdag, juli 24, 2024

Honderden deelnemers voltooien Avond4Daagse van Capelle

Vrijdag werd de allerlaatste avond gelopen van de avondvierdaagse van Capelle aan den IJssel. Na vier avonden konden de deelnemers hun welverdiende medaille ophalen.

De laatste avond werd geopend door wethouder Harriët Westerdijk (Sport). Na een kort woord telde ze samen met de deelnemers af en kon iedereen van start gaan. Ditmaal ging de route grotendeels door het Schollebos en uiteraard eindigde iedereen weer bij de hockeyclub aan de Capelseweg.

Artikel gaat verder onder foto
Samen met de deelnemers telde de wethouder af voor de start

De deelnemers konden kiezen tussen de 5 en 10 kilometer routes. Na vier avonden te hebben gelopen, konden ze op het eindpunt hun medaille ophalen.

‘Rest van de week super verlopen’

Richard Leenders, voorzitter van Avond4Daagse Capelle, kijkt tevreden terug op de week: “Maandag hebben we het moeten afgelasten vanwege het slechte weer. We twijfelden nog heel erg, maar uiteindelijk zijn we blij dat we het gedaan hebben. In de buurt waren twee bomen omgevallen. De rest van de week is het super verlopen: droog, mooi weer. Goede temperatuur: niet te heet, niet te koud.”

Deze editie deden er zo’n achthonderd deelnemers mee, waarvan ook leerlingen van zes scholen. Volgend jaar probeert de organisatie nog meer deelnemers te kunnen verwelkomen: “Het is volgend jaar de veertigste editie. Kom dan vooral terug, dan proberen we er één groot feest van te maken”, zo verklapt Leenders. Ook wil de voorzitter alle vrijwilligers en sponsoren bedanken, die het evenement mogelijk maakten.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen