woensdag, juli 24, 2024

Man voor de rechter na stelen bestelbusje met wilde achtervolging tot gevolg

Het is op 28 februari 2024 een doodnormale werkdag voor een pakketbezorger, totdat Stanislaw T. in zijn bus stapt en wegrijdt. Wat volgt is een wilde achtervolging door Capelle aan den IJssel die eindigt als T. met bus en al in een sloot eindigt. Hij stond woensdag voor de rechter in Dordrecht.

De officier van justitie somt als aanklager de feiten op: diefstal met geweld, roekeloos rijden, vernieling. “Het is een wonder dat er geen gewonden of erger zijn gevallen”, zo stelt de aanklager.

De verdachte verklaart in de rechtbank te hebben gehandeld in een waan. Hij zou enkele dagen ervoor een wit onbekend poeder hebben ingenomen. Iets wat bij de drugstest van de politie niet wordt ondersteund. Daar werden enkel sporen van cannabisgebruik gevonden. “Ik was mezelf niet”, aldus T., die daarnaast meermaals verteld dat het hem spijt.

Stanislaw zit al sinds zijn aanhouding 105 dagen in de cel. Toch ziet de officier van justitie dat de man voldoende berouw heeft getoond en dat een langere gevangenisstraf niet nodig hoeft te zijn. Wel wordt er drie maanden voorwaardelijke celstraf gevraagd in het geval hij weer in de fout gaat.

Uitspraak over twee weken

De rechter zal moeten oordelen voor welke strafbare feiten Stanislaw veroordeeld kan worden en welke straf daarbij passend is. Over twee weken volgt de uitspraak.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen