vrijdag, juli 12, 2024

Wilde achtervolging door Capelle aan den IJssel na diefstal bus van pakketbezorger

Woensdagmiddag heeft er een wilde achtervolging plaatsgevonden door Capelle. Een man had een bus van een pakketbezorger gestolen, waarna de Politie erachteraan ging. De achtervolging eindigde in de sloot.

Een pakketbezorger reed vanmiddag met zijn bus van adres naar adres. Als hij op een gegeven in Capelle uitstapt om een pakketje bij een woning te bezorgen, stapt er een wildvreemde man in zijn bus en gaat ervandoor.

De Politie werd gebeld en agenten kregen het voertuig al snel in het zicht. “Het werd snel duidelijk dat de bestuurder niet van plan was te gaan stoppen. Met gevaarlijke capriolen ging het voertuig er vandoor, met gevaar voor andere weggebruikers”, aldus een betrokken agent.

Meerdere Politie-eenheden sloten aan bij de achtervolging. Meermaals werd geprobeerd het voertuig te rammen om de man te doen stoppen, maar zonder succes. Als gevolg ramde de man ook meermaals de gestolen bus tegen de politievoertuigen.

Achtervolging eindigt in het water

Eén rampoging van de man pakte echter verkeerd uit, waarna de bus van de weg raakte en in een sloot langs Rivium 2e straat. Agenten zijn in het water gesprongen om de man uit de bus te krijgen.

Eenmaal op de kant is de man ingerekend. De Politie laat weten dat de man meerdere feiten ten laste krijgt gelegd, waaronder vanwege verschillende verkeersovertredingen en het wegnemen van het voertuig. Het gaat om een 38-jarige man uit Rotterdam.

Meerdere Politie-eenheden sloten aan bij de achtervolging

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen