vrijdag, juli 12, 2024

Recreatiebad zwembad De Lansingh per direct gesloten

Het recreatiebad van zwembad De Lansingh is per direct gesloten. Dit heeft Optisport in gezamenlijk overleg met de gemeente besloten. Het wedstrijdbad en het doelgroepenbad blijven wel geopend.

Uit recent onderzoek is gebleken dat de conditie van leidingen bij het bad dusdanig slecht is, dat er grote kans op een acute lekkage is. Het blijkt ook niet mogelijk om onderhoud uit te voeren zonder het bad leeg te laten lopen. Daarom is besloten uit voorzorg het bad per direct te sluiten.

Na het leeg laten lopen van het recreatiebad, kan een volledige inventarisatie worden uitgevoerd. Ook wordt hiermee voorkomen dat een eventuele lekkage verdere schade veroorzaakt aan onder andere de andere baden. Er wordt verwacht dat het recreatiebad voor een jaar gesloten zal blijven.

Wedstrijdbad en doelgroepenbad blijven open

Hoewel het recreatiebad gesloten is, blijven het wedstrijdbad en doelgroepenbad geopend. Activiteiten van verenigingen en zwemlessen kunnen daardoor gewoon door blijven gaan. Voor het aangepaste programma wordt verwezen naar de sociale media van zwembad De Lansingh of naar de website (optisport.nl/lansingh).

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen