woensdag, juli 24, 2024

Dinsdagavond code geel vanwege onweersbuien

Het KNMI waarschuwt dinsdagavond voor onweersbuien waar lokaal veel regenval mogelijk is. Maandagavond zorgde het weer ook al op verschillende plaatsen voor problemen.

Halverwege de middag trekken vanuit het zuid-oosten stevige buien over het land. Dit kan gepaard gaan met onweer en plaatselijk veel regenval.

In Zuid-Holland is code geel van zes uur vanavond tot middernacht van kracht. Mensen moeten bedacht zijn op het gevaar van onweer. Ook weggebruikers moeten alert zijn op de weersomstandigheden en hun rijgedrag erop aanpassen.

Tweede dag op rij

Maandagavond zorgden soortgelijke buien in verschillende plaatsen voor problemen. In het dorp Noorden (gemeente Nieuwkoop) brak brand uit toen de bliksem insloeg bij een woning. Ook viel daardoor in het hele dorp de stroom uit.

Ook waren er wolkbreuken in Friesland, Groningen, maar ook in onze regio in de omgeving van Gouda en de Bollenstreek. Wegen stonden daardoor blank en sommige automobilisten strandden in ondergelopen tunnels.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen