donderdag, juli 18, 2024

Tijdelijke expositie ‘Beeldschoon’ van cliënten Fier in Capelse bibliotheek

In Bibliotheek Capelle Centrum is de tijdelijke expositie ‘Beeldschoon’ te zien. De tentoongestelde stukken zijn ontworpen door cliënten van Fier.

De expositie bestaat uit acht torso’s die zijn gemaakt door mensen die worden geholpen bij Fier in Capelle aan den IJssel. Iedere torso laat een uniek verhaal zien. Een verhaal over trauma, verdriet, en angst. Maar ook een verhaal over herstel, zelfacceptatie en vertrouwen in de toekomst.

Fier is een organisatie die vrouwen (en kinderen) die met geweld in afhankelijkheidsrelaties te maken hebben gehad. Ze krijgen daarbij specialistische hulp en indien nodig veilige opvang. De Veilige Veste voor de regio Zuid-Holland staat in Capelle aan den IJssel.

‘Zonder woorden laten zien hoe ik mij voel’

De afgelopen tijd hebben cliënten van Fier Capelle hun creativiteit ingezet om met deze torso’s hun eigen verhaal te vertellen. Onder leiding van kunstenaar Nancy Hagman is er samen met de Bibliotheek Capelle een mooie plek gecreëerd waar dit verhaal gedeeld mag worden. “Zonder woorden kan ik laten zien hoe ik mij voel, een fijne stap in mijn zoektocht op weg naar mijzelf”, aldus één van de maaksters.

Vrije toegang

De tentoonstelling is in de expositieruimte achterin de bibliotheek te vinden. Deze is gratis te bezoeken tijdens openingstijden van de bibliotheek. De expositie staat er tot zaterdag 1 juni.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen