woensdag, juli 24, 2024

Leerlingen OBS West winnen wisselbeker verkeersexamen

De leerlingen van groep 7A van OBS West hebben de wisselbeker gewonnen van het verkeersexamen. Daarmee winnen ze ook een leuk dagje weg. Wethouder Rik van Woudenberg kwam de leerlingen vrijdag hoogstpersoonlijk verrassen.

Begin april deden 444 leerlingen van dertien Capelse basisscholen hun praktisch verkeersexamen. Het gaat daarbij om de kinderen van groep 7 en 8, zodat zij zich voorbereiden op het veilig fietsen naar de middelbare school.

Nieuw dit jaar is dat de groep met de minste fouten een wisselbeker en een dagje uit wint. De leerlingen van 7A van OBS West zijn degenen die dat gelukt is. Wethouder Rik van Woudenberg kwam ze vrijdag de wisselbeker brengen en feliciteerde ze. Ook wonnen ze een dag uit naar dierentuin Blijdorp.

Jong geleerd, oud gedaan

Volgens wethouder Van Woudenberg is het belangrijk voor de leerlingen om het verkeersexamen te doen. “Op de fiets door de stad kom je verschillende situaties in het verkeer tegen. Tijdens het verkeersexamen laat je zien dat je weet hoe je hiermee moet omgaan. Dat is belangrijk, want het is erg druk in de stad en dat kan soms gevaarlijk zijn. Je moet dus de verkeersregels goed kennen.”

De leerlingen van OBS West kenden deze regels het beste, “want ze hebben van alle groepen de minste fouten gemaakt. Gefeliciteerd met de wisselbeker en veel plezier in Blijdorp”, vervolgde de wethouder. “Jong geleerd, oud gedaan”, voegt hij eraan toe.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen