vrijdag, juli 12, 2024

Voordeliger lenen bij Nationaal Warmtefonds door hulp gemeente

Capellenaren kunnen vanaf nu voordeliger een lening afsluiten via het Nationaal Warmtefonds. Met zo’n lening kunnen woningeigenaren hun huis verduurzamen.

Door een bijdrage van de gemeente aan het warmtefonds kunnen Capellenaren een rentekorting van 1,5% ontvangen. Door deze maatregel wil de gemeente stimuleren dat inwoners hun woningen verduurzamen. In totaal heeft de gemeente €250.000,- euro in het fonds gestopt.

Met een Energiebespaarlening kunnen Capellenaren met een koopwoning bijvoorbeeld een (hybride) warmtepomp aanschaffen, het huis isoleren of zonnepanelen plaatsen. Hiermee wordt op langere termijn ook geld bespaard.

Meer Capellenaren helpen

Wethouder Sjoerd Geissler (Duurzaamheid) is blij dat de gemeente deze hulp kan bieden: “Mooi dat wij op deze manier bij kunnen dragen aan een duurzamer Capelle. We beseffen als gemeente erg goed dat niet alle inwoners de financiële middelen hebben om meerdere verduurzamingsmaatregelen uit te voeren. We hopen met deze rentekorting dat zo meer Capellenaren geholpen zijn bij het verduurzamen van hun woning.”

Voor Capellenaren met een (gezamenlijk) inkomen tot 60.000 euro per jaar was het al mogelijk om via het Nationaal Warmtefonds een Energiebespaarlening af te sluiten tegen 0% rente. De gemeente zegt het belangrijk te vinden om Capelse inwoners die buiten deze groep vallen ook te helpen bij het verduurzamen van hun woning. Door de rentekorting kunnen Capellenaren met een (gezamenlijk) inkomen hoger van 60.000 euro per jaar ook voordeliger lenen.

Meer informatie over de lening

Kijk op warmtefonds.nl/capelleaandenijssel voor meer informatie over de Energiebespaarlening in Capelle aan den IJssel, de rentetarieven en de voorwaarden.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen