woensdag, juli 24, 2024

Basisschoolleerlingen bezoeken oorlogsmonument tijdens jaarlijkse kinderherdenking

Leerlingen van groep 8 van de Capelse Schoolvereniging en CBS De Fontein bezochten maandag het oorlogsmonument op de Oude Begraafplaats. Wethouder Harriët Westerdijk ontving hen voor de jaarlijkse kinderherdenking en sprak met de leerlingen over herdenken en vrijheid.

De vlag werd halfstok gehangen en de leerlingen namen een kijkje op de Oude Begraafplaats aan de Nijverheidsstraat, waar op 4 mei ook de jaarlijkse dodenherdenking is. Ook waren er Capelse veteranen aanwezig en gaf Paul Weyling van de Historische Vereniging Capelle uitleg over de geschiedenis van het Capelse oorlogsmonument. De leerlingen van beide scholen droegen gedichten voor en legden een bloemstuk bij het monument.

Wethouder Westerdijk was onder de indruk van de kinderen: “Goed om te zien dat leerlingen betrokken zijn bij herdenken en vrijheid. Vooral in deze tijd is het van groot belang dat iedereen beseft dat leven in vrijheid bijzonder is en dat dat niet vanzelfsprekend is.”

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen