woensdag, juli 24, 2024

Belager van zwangere vrouw ook verdacht van doden dakloze in Den Haag

De man die afgelopen november een hoogzwangere vrouw in Capelle zou hebben mishandeld, wordt ook verdacht een maand later een dakloze in Den Haag te hebben omgebracht. Deze verdenking doet het Openbaar Ministerie woensdagochtend tijdens de eerste inleidende zitting tegen verdachte Marus K.

Op 6 november 2023 loopt een zwangere vrouw van metrostation Capelsebrug richting huis. Ze wandelt via de tunnel onder de Abram van Rijckevorselweg, via de Haydnstraat richting de Bizetstraat. Nabij het bruggetje tussen de laatste twee straten wordt ze op haar achterhoofd geslagen.

De vrouw valt op haar buik en raakt buiten bewustzijn. De belager steelt haar telefoon en laat het slachtoffer met ernstig letsel achter. Uiteindelijk wordt de zwangere vrouw opgevangen door buurtbewoners die haar gedesoriënteerd zien lopen. De vrouw is later bevallen van een gezonde dochter.

Aanhouding

Het nieuws van de mishandeling zorgde voor veel ophef. De Politie zette alles op alles om de belager te vinden. Dit zorgde op zaterdag 16 december tot de aanhouding van Marus K., een 44-jarige man van Letse nationaliteit, maar zonder vaste woon- of verblijfplaats. De man was echter enkele dagen later weer op vrije voeten.

Dode dakloze

Op maandagochtend 25 december wordt Marus K. opnieuw aangehouden. Dan blijkt namelijk dat de man ook in verband kan worden gebracht met de gruwelijke dood van een 40-jarige dakloze man in Den Haag. De man werd op 14 december overleden aangetroffen op de Lobattostraat, in de buurt van winkelcentrum Megastores.

Uit politieonderzoek zou zijn gebleken dat de dakloze man met een stomp voorwerp op zijn hoofd was geslagen en dat zijn telefoon was gestolen. Volgens het Openbaar Ministerie kan enkel Marus K. in verband worden gebracht met de dood van de dakloze.

Het OM legt zowel de mishandeling van de zwangere Capelse ten laste, evenals ‘gekwalificeerde doodslag’. Dit betekent dat de verdachte opzettelijk iemand om het leven heeft gebracht om een ander misdrijf (de diefstal van de telefoon) te verbergen.

Verdachte blijft vastzitten

De advocaat van K. vindt dat er onvoldoende hard bewijs is. Zo zouden er geen DNA- of bloedsporen zijn gevonden bij Marus. Ook wil de advocaat een nieuw onderzoek naar het overlijden van de dakloze man.

De advocaat vroeg de rechtbank om Marus K. voortijdig vrij te laten in afwachting van de zaak. De rechtbank heeft dit verzoek afgewezen. De psychische gesteldheid van de man wordt nog onderzocht, evenals bepaalde sporen in het onderzoek naar de overleden dakloze. Zo wordt nog geprobeerd om gewiste videobeelden met mogelijk de fatale mishandeling erop te herstellen. Verder heeft het OM ook laten weten dat er in Letland een strafrechtelijk zaak loopt tegen Maris K, maar is het niet bekend wat voor zaak dat is.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen