vrijdag, juli 12, 2024

Hoogzwangere vrouw slachtoffer van gewelddadige beroving, politie zoekt getuigen

Een 33-jarige hoogzwangere vrouw is maandagavond op de Bizetstraat mishandeld tijdens een beroving. De overvaller sloeg de vrouw op haar hoofd, waardoor ze op haar buik en gezicht viel. De ongeboren baby bleek ongedeerd, maar de vrouw zelf heeft zwaar letsel opgelopen.

De vrouw was wezen sporten en stapte op de metro bij halte Oostplein in Rotterdam. Eenmaal uitgestapt bij metrostation Capelsebrug – rond 20.15 uur – liep ze richting de wijk ‘s-Gravenland. Ze liep via de tunnel onder de Abram van Rijckevorselweg, via de Haydnstraat richting de Bizetstraat.

Bij het bruggetje tussen de Haydnstraat en Bizetstraat werd de vrouw van achteren aangevallen en op haar hoofd geslagen. Hierbij viel ze op haar gezicht en kwam ze op haar buik terecht. De vrouw hoorde iemand nog zeggen dat ze geld moest geven en raakte daarna buiten bewustzijn. Daarna is haar telefoon gepakt en is de persoon weer weggevlucht.

De vrouw is hierna opgestaan en gedesillusioneerd verder gelopen. Op de Bachstraat hebben passanten zich over de vrouw ontfermd en de hulpdiensten gebeld.

Baby ongedeerd, maar vrouw gewond

De vrouw is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek haar baby gelukkig ongedeerd, maar de vrouw heeft meerdere breuken in het gezicht opgelopen. Deze waren zo zwaar dat ze geopereerd moet worden.

Getuigenoproep

De politie heeft direct een onderzoek ingesteld en is op zoek naar getuigen, camerabeelden of andere informatie. Misschien hebben mensen de hoogzwangere vrouw eerder tijdens haar reis gezien en hebben zij bijvoorbeeld gezien dat ze is gevolgd. Of mogelijk is er iets anders opgevallen. Het slachtoffer is lichtgetint, 1.65 meter lang en heeft bruin haar tot op haar schouders. Ze droeg sportkleding, een zwarte jas en duidelijk zwangere buik.

Van de berover is geen signalement bekend. Toch wil de politie alles in het werk stellen om de dader te pakken. Deel daarom camerabeelden en informatie met de politie. Dit kan via 0900-8844 of via het online tipformulier. Anoniem tips melden kan via Meld Misdaad Anoniem op de website of via 0800-7000.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen