woensdag, juli 24, 2024

Haagse verdachte (14) van explosie Ravelstraat langer in voorarrest

De 14-jarige jongen uit Den Haag, die vastzit voor de meest recente explosie aan de Ravelstraat, blijft langer in voorarrest. Dit laat het Openbaar Ministerie weten.

Op 25 februari vond een explosie plaats bij een woning aan de Ravelstraat in de wijk ‘s-Gravenland. De bewuste woning was al op last van de burgemeester gesloten na eerdere ontploffingen. De explosie van deze nacht richtte schade aan bij de woning, maar ook die van buren.

Agenten kregen in de directe omgeving de mogelijke dader in het vizier. In de vluchtpoging kwam de jongen ten val. Hij moest in het ziekenhuis worden behandeld en werd officieel aangehouden. Het gaat om een 14-jarige jongen uit Den Haag.

Voorarrest verlengd

De minderjarige verdachte is dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft besloten het voorarrest van de jongen met twee weken te verlengen. Dan zal bekeken worden of het voorarrest nog eens wordt verlengd of dat hij de zaak verder in vrijheid mag afwachten.

Reeks geweldsincidenten

Zowel in Capelle aan den IJssel, Rotterdam als Den Haag zijn recentelijk meerdere geweldsincidenten. Volgens de autoriteiten houden deze verband met elkaar. Een deel van de wijk ‘s-Gravenland is door burgemeester Lamers aangewezen als risicoveiligheidsgebied, waardoor agenten preventief mogen fouilleren.

Mensen die meer weten over de recente incidenten of over de aanleiding hiervan, worden gevraagd contact op te nemen met de Politie via de opsporingstiplijn (0800-6070) of het Team Nationale Inlichtingen (088 – 661 77 34). Anoniem tips melden kan via Meld Misdaad Anoniem op de website of via 0800-7000.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen