vrijdag, juli 12, 2024

Onstuimige nacht op komst door storm Isha, ochtendspits mogelijk drukker

In de nacht van zondag op maandag kan het weer onstuimig worden vanwege storm Isha. In de provincie Zuid-Holland is vannacht tot morgenochtend code geel van kracht.

Het kou gaat plaatsmaken voor warmer weer. Maar de omslag gaat gepaard met storm Isha. Hoewel de storm noordelijk langs het land trekt, is er kans op harde windstoten. Ook zullen er een aantal stevige buien overtrekken. Er is kans op stormschade.

Het KNMI heeft een stormwaarschuwing afgegeven. Voor het hele land geldt code geel, met als uitzondering Noord-Holland. Daar is code oranje aangekondigd. In Zuid-Holland is code geel van kracht tussen elf uur vanavond tot negen uur op maandagochtend.

Mogelijk drukkere ochtendspits

De piek van de storm wordt verwacht rond zes uur ’s ochtends. Rijkswaterstaat verwacht een drukkere ochtendspits dan gebruikelijk: “Door storm Isha is het mogelijk drukker tijdens de maandagochtendspits dan anders. Houd rekening met zware windstoten, vooral in de kustprovincies. Check voor vertrek je route en pas je rijstijl aan.”

 

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen