woensdag, juli 24, 2024

Wethouder geeft startsein voor aanleg nieuwe Stadsplein

Maandagmiddag 8 januari is het startsein gegeven voor de werkzaamheden aan het Stadsplein. In het voorjaar van 2025 zal het nieuwe Stadsplein naar verwachting klaar zijn.

In 2017 begon de gemeente samen met inwoners met het vormgeven van een nieuwe Stadsplein. De herontwikkeling moet ervoor zorgen dat het plein een aantrekkelijk en levendig stadshart van Capelle wordt.

Gefaseerd wordt het plein onder handen genomen, zodat winkels, horeca en de metro toegankelijk blijven en overlast beperkt blijft. De weekmarkt blijft gedurende de werkzaamheden op de tijdelijke plek aan de Lijstersingel.

Startsein

Maandagmiddag gaf wethouder Jannes van der Heide (Stadsontwikkeling) samen met aannemer HT Infra het startsein voor de aanleg van het nieuwe Stadsplein. In een graafmachine verwijderde de wethouder de eerste stenen van het plein. In april 2025 zou het plein volgens de planning klaar moeten zijn.


Informatie tijdens de werkzaamheden
Wil je op de hoogte blijven van de werkzaamheden tijdens de bouw van het nieuwe Stadsplein? Download dan “de Bouwapp” en zoek op “Herinrichting Stadsplein”. Vanaf januari 2024 worden wekelijks updates geplaatst. Meer informatie is ook te vinden op de website cbads.nl/stadsplein.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen