vrijdag, juli 12, 2024

Werkzaamheden voor herontwikkeling Stadsplein in januari van start

In januari volgend jaar wordt gestart met de aanleg van het nieuwe Stadsplein. De voorbereidingen zijn al begonnen. Het streven is om het vernieuwde plein in het voorjaar van 2025 klaar te hebben.

Al lang was de wens om het Stadsplein onder handen te nemen, zodat het een aantrekkelijk en levendig stadshart kan worden. Zo moet er meer groen komen, sfeer hebben en genoeg plek om te zitten en te ontmoeten. Het moet ook een plek worden waar mensen naar horeca kunnen, de weekmarkt een plek heeft en evenementen kunnen worden georganiseerd.

Nu afgelopen september de verbouwing van de Koperwiek werd afgerond, kan nu begonnen worden met de werkzaamheden op het Stadsplein. Deze zullen worden uitgevoerd door HT Infra.

Wethouder Jannes van der Heide (Stadsontwikkeling): “We zijn blij dat we in het nieuwe jaar kunnen gaan starten met de werkzaamheden voor het nieuwe Stadsplein. De Capellenaar heeft er lang op moeten wachten, maar nu eindelijk is het zo ver”.

Impressiebeeld van Stadsplein
Planning

Deze maand zijn al enkele voorbereidingen gedaan en is ook een proefvak gemaakt met tegels van het nieuwe plein. In januari 2024 wordt begonnen met rioolwerkzaamheden, kabels en leidingen en verharding aan de rand van het plein.

Als de ondergrondse werkzaamheden zijn afgerond, volgen de rest van de werkzaamheden in fases. Tot en met december wordt er gewerkt aan het middengedeelte van het plein. Dan worden de verharding, banken, het water en de verlichting aangebracht. Vanaf oktober, als de terrassen van de horeca sluiten, zullen de randen van het plein onder handen worden genomen. Vanaf januari 2025 zijn de laatste werkzaamheden op het Stadsplein aan de kant van de Rivierweg en het aanleggen van de vlonder aan het Amnestyplein.

Bereikbaarheid

Het is de bedoeling dat tijdens de werkzaamheden het plein zoveel mogelijk bereikbaar blijft. Zo moeten winkels, horeca en metro toegankelijk blijven. De gemeente voert gesprekken met ondernemers aan het Stadsplein over de effecten van de verbouwing en zo in goed overleg te blijven werken. De weekmarkt blijft gedurende de werkzaamheden op de tijdelijke plek aan de Lijstersingel.

Informatie tijdens de werkzaamheden

Wil je op de hoogte blijven van de werkzaamheden tijdens de bouw van het nieuwe Stadsplein? Download dan “de Bouwapp” en zoek op “Herinrichting Stadsplein”. Vanaf januari 2024 worden wekelijks updates geplaatst. Meer informatie is ook te vinden op de website cbads.nl/stadsplein.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen