woensdag, juli 24, 2024

Storm Henk komt eraan, KNMI waarschuwt voor stormachtige wind

De eerste storm van 2024 is onderweg. Storm Henk komt er namelijk aan. Het KNMI waarschuwt voor harde wind en heeft voor vanavond en vannacht code geel afgekondigd in het merendeel van de provincies.

Storm Henk komt over Nederland getrokken vanuit het zuidwesten. Het KNMI heeft code geel afgekondigd voor alle provincies. Voor Noord-Holland, Friesland, het Waddengebied en het IJsselmeergebied geldt zelfs code oranje.

De storm gaat gepaard met veel regen en harde wind. Dit kan overlast veroorzaken. Er kan wateroverlast ontstaan en de wind kan zorgen voor omgevallen bomen of andere stormschades. In Zuid-Holland is code geel van 20.00 tot 04.00 uur van kracht. Windsnelheden kunnen oplopen tot 100 of zelfs 120 km per uur in de kustgebieden.

De vele regen in Nederland en in de buurlanden zal waarschijnlijk weer voor hoge waterstanden zorgen. Het hoogtepunt wordt later deze week verwacht.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen