woensdag, juli 24, 2024

Brandjes, vuurwerk en een dodelijk schietpartij tijdens jaarwisseling in Capelle

Om middernacht zijn we 2024 ingegaan. Net als in heel Nederland ging ook in Capelle aan den IJssel het vuurwerk de lucht in. Ook waren de hulpdiensten weer druk met verschillende meldingen, waaronder een dodelijke schietpartij.

Na het aftellen tot middernacht, toosten en elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen, gingen veel mensen naar buiten om vuurwerk te kijken of af te steken. Vanaf het Reviusrondeel is goed te zien hoeveel vuurwerk er de lucht in ging.

Artikel gaat verder onder video
Brandweer blust meerdere brandjes

Zoals ‘gebruikelijk’ rondom de jaarwisseling was ook de brandweer druk met het afhandelen van meerdere meldingen. Sinds het begin van oudejaarsavond tot maandagochtend heeft de brandweer in Capelle enkele tientallen brandjes moeten blussen.

De brandjes woedden voornamelijk in prullenbakken, ondergrondse containers of het betroffen buitenbrandjes op straat. Aan de Gong ging een groot deel van een heg bij een woning in vlammen op.

Hoeveel schade er is aangericht tijdens oud en nieuw is nu nog niet bekend. De gemeente komt later met cijfers hierover. Andere incidenten zijn vooralsnog niet bekend bij onze redactie.

Fatale schietpartij

De jaarwisseling wordt in Capelle aan den IJssel afgesloten met een zwart randje. Een schietpartij op de Rietbaan eist ’s ochtends het leven van een 29-jarige Rotterdammer. Hij werd in zijn auto beschoten voor een bedrijfspand waar op dat moment een besloten nieuwjaarsfeest aan de gang was. De politie doet verder onderzoek en vraagt getuigen om zich te melden.

Tijdens een nieuwjaarsfeest wordt op straat op de Rietbaan iemand doodgeschoten

Rectificatie: Eerder berichtten we over een autobrand aan de Jachthoorn. Dit bleek achteraf een containerbrand naast een geparkeerde auto. De auto liep geen schade op.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen