woensdag, juli 24, 2024

Kerst voorbij: hier kan je jouw kerstboom inleveren

Dit jaar kan je weer kerstbomen inleveren op verschillende plekken in de gemeente. Voor elke kerstboom krijg je 50 eurocent en kinderen krijgen een kanskaart om zo kans te maken op een leuke prijs. Wel opgelet: er zijn dit jaar geen blijvende inleverpunten.

Kerst zit er weer op en dat betekent dat ook de kerstboom ergens in de komen dagen of weken weer weg kan. De kunstbomen gaan weer in de doos en de ‘echte’ kerstbomen kunnen weer worden ingeleverd.

Op vrijdag 29 december en vrijdag 5 januari kun je je oude kerstboom inleveren in ruil voor een zakcentje. Voor elke kerstboom krijg je 50 cent. De ingezamelde bomen worden versnipperd. De houtsnippers worden gebruikt voor paden en voor het opwekken van energie bij een biomassacentrale.

Kinderen tot 16 jaar die één of meerdere kerstbomen inleveren, ontvangen één kanskaart. Zij kunnen deze kanskaart ter plekke invullen en inleveren. Ook mag de kanskaart tot en met vrijdag 12 januari ingeleverd worden bij de milieustraat of de receptie op het gemeentehuis. Onder alle ingeleverde kanskaarten verloten we mooie prijzen. Winnaars worden hier eind januari over gebeld.

Inleveren bij inleverpunt of milieustraat

Er zijn dit jaar geen blijvende ophaalpunten, dus inleveren moet op de inlevermomenten. Daarbuiten kan je een kerstboom uiteraard wel brengen naar de milieustraat (Groenedijk 12). Breng je de boom in de periode van vrijdag 29 december tot en met zaterdag 6 januari? Dan ontvang je er ook 50 eurocent voor. Dennebomen kunnen niet bij het GFT-afval.

Op vrijdag 29 december en vrijdag 5 januari kan je op onderstaande locaties en tijdstippen terecht. Haal vooraf versieringen en spijkers of schroeven uit de bomen.

’s-Gravenland
Parkeerplaats plus van 10.00 tot 12.00 uur

Schenkel
Dotterlei, grasveld tegenover de Jumbo van 10.00 tot 12.00 uur

Schollevaar
Aïda, op de parkeerplaats bij het station, van 10.00 tot 12.00 uur

Schollevaar
Beatrijs Erf van 13.00 tot 14.30 uur

Middelwatering
Lijstersingel, naast het gemeentehuis, van 13.00 tot 14.30 uur

Oostgaarde
Hollandsch Diep/ De Terp, tussen de metro en de parkeergarage, van 13.00 tot 14.30 uur

Capelle-West
Willem Barentzstraat, ter hoogte van de Kwalitaria, van 15.00 tot 17.00 uur

Oostgaarde
Marnewaard, ter hoogte van de school, van 15.00 tot 17.00 uur

Fascinatio
Educatusstraat 10, ter hoogte van de school, van 15.00 tot 17.00 uur

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen