woensdag, juli 24, 2024

Mensen kunnen Energietoeslag 2023 vanaf vandaag zelf aanvragen

Vanaf vandaag kan iedereen (die aan de voorwaarden voldoet) de Energietoeslag 2023 aanvragen. Eerder ontvingen al 3.270 Capellenaren automatisch de toeslag.

Net als in 2022 is er dit jaar wederom een Energietoeslag voor de huishoudens met een lager inkomen. Mensen met een uitkering kregen de toeslag al in oktober. IJsselgemeenten, verantwoordelijk voor het behandelen van deze toeslag, heeft nagekeken of mensen die vorig jaar de Energietoeslag ontvingen dit jaar weer aan de voorwaarden voldoen. Ook zij kregen dan vanzelf de Energietoeslag.

Zelf aanvragen

Mensen die niet automatisch de Energietoeslag hebben ontvangen, maar wel aan de voorwaarden denken te voldoen, kunnen vanaf vandaag zelf een aanvraag doen. Dit kan tot en met 31 augustus 2024. Meer informatie over de toeslag en de voorwaarden is te vinden op ijsselgemeenten.nl/energietoeslag. Ook is hier het aanvraagformulier terug te vinden.

Wethouder Harriët Westerdijk: “Heeft u recht op de Energietoeslag? Wacht dan niet tot u een hoge afrekening voor energie heeft. Vraag de Energietoeslag nu aan en zet het geld opzij als u het nog niet nodig heeft.”

Hulp bij aanvraag

Voor mensen die het moeilijk vinden het formulier voor de aanvraag in te vullen, is hulp beschikbaar. Medewerkers bij de wijkwinkels helpen inwoners graag. Een afspraak is niet nodig.

Kijk voor een volledig overzicht van de wijkwinkels en bijbehorende openingstijden op welzijncapelle.nl/wijkwinkels of bel naar 010 – 707 49 00.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen