woensdag, juli 24, 2024

Basisschool De Balans is sportiefste school van Capelle

Basisschool De Balans is uitgeroepen tot de sportiefste school van Capelle. Ze wonnen deze titel door de meeste sportgerelateerde activiteiten gedurende het schooljaar te organiseren. Dinsdag 10 oktober kregen zij de prijs uitgereikt.

Tijdens het project ‘Scoren door Schoolsport’ kunnen basisscholen ieder schooljaar punten verdienen door bijvoorbeeld sportdagen of themaweken te organiseren op school zelf, maar ook door deel te nemen aan ‘What’s Your Sport’ of aan de schoolsporttoernooien.

Alle scholen die meer dan duizend punten halen, krijgen een ‘Scoren door Sport’-Keurmerk. En uiteraard wordt de school die de meeste punten behaald, uitgeroepen sportiefste school van de gemeente. Naast deze titel ontvangt de winnende school ook een waardecheque voor de aanschaf van sport- en spelmateriaal.

Top 3 schooljaar 2022-2023

Op 10 oktober werd bekendgemaakt welke school zichzelf de ‘sportiefste school van Capelle’ van schooljaar 2022/2023 mag noemen. De prijzen werden uitgereikt door Yannick Gosens, senior beleidsadviseur Sport en Bewegen van de gemeente Capelle aan den IJssel.

Op de eerste plaats kwam basisschool De Balans. Basisschool De Fontein werd tweede en OBS West behaalde de derde plaats. Ook werd een prijs uitgereikt aan de school die zich het sportiefst heeft gedragen tijdens al de schoolsporttoernooien. Dit jaar is de prijs gewonnen door de Capelse Schoolvereniging.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen