vrijdag, juli 12, 2024

Rectificatie | In beslag genomen Anatolische herders vooralsnog niet terug naar Capellenaar

De Anatolische herders, die op last van locoburgemeester Westerdijk in beslag zijn genomen bij een Capellenaar, gaan voorlopig niet terug naar hun voormalig eigenaar. De rechter oordeelde dat eerst het onderzoek afgewacht dient te worden.

Op 23 augustus werden twee honden bij de man weggenomen. Dit gebeurde op last van locoburgemeester Harriët Westerdijk, omdat de herdershonden voor “grote onrust en een gevoel van onveiligheid zorgde in de wijk Schollevaar.”

Korte tijd voor de inbeslagname was ook al een Anatolische herder in beslag genomen, nadat deze een andere hond had doodgebeten. Ook zou de hond betrokken zijn geweest bij meerdere bijtincidenten. Toen buurtbewoners de man met twee nieuwe honden van hetzelfde ras zag rondlopen, bezorgde dit grote zorgen bij buurtbewoners. Ook vonden er confrontaties plaats tussen de eigenaar en buurtbewoners.

Kort geding

Na de inbeslagname van de twee honden en het opgelegde houdverbod voor dieren, spande de Capellenaar een kort geding aan. Op deze wijze probeerde hij zijn honden terug te krijgen. Zijn advocaat liet eerder aan het AD weten dat de gemeente niet bevoegd zou zijn om een dergelijk houdverbod op te leggen.

De rechter wees de eis van de man om de honden terug te geven, af. Er zou geen noodzaak zijn om de honden op korte termijn terug te geven. Het onderzoek naar de honden wordt daarom eerst afgerond. De zaak zal op een latere (nog onbekende) datum verder inhoudelijk worden behandeld.


Rectificatie: Eerder meldden wij dat de Capellenaar de honden niet terug zou krijgen en het kort geding zou hebben verloren. Omdat dit niet klopte, is het artikel aangepast.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen