woensdag, juli 24, 2024

Recordstijging aantal zonnepanelen en passeert gemeentelijke doelstelling

De hoeveelheid zonnepanelen in Capelle aan den IJssel is de gemeentelijke doelstelling van 70.000 ruim gepasseerd. Afgelopen jaar is er een recordaantal zonnepanelen bij gekomen.

Uit een analyse van luchtfoto’s zegt de gemeente dat er in maart dit jaar 73.285 zonnepanelen zijn in Capelle. Dat zijn er 19.010 meer dan een jaar ervoor. Op de Stadsatlas heeft de gemeente inzichtelijk gemaakt waar zonnepanelen liggen en bijvoorbeeld ook welke wijk de meeste zonnepanelen telt.

Wethouder Sjoerd Geissler (Duurzaamheid) is trots op dit resultaat: “De snelle toename van zonnepanelen op daken maakt de verandering naar een duurzame stad goed zichtbaar.” De wethouder zegt dat de grote groei te wijten is aan de gestegen energieprijzen.

Geissler vervolgt: “De komende jaren willen we het aantal zonnepanelen in de stad nog eens ruim verdubbelen, tot 155.000 eind 2026. Naast daken willen we hiervoor ook carports op parkeerplaatsen en gronden langs de snelwegen gebruiken. Hiermee draagt Capelle bij aan het opwekken van voldoende duurzame energie in Nederland.”

Interesse in zonnepanelen

Capellenaren die zelf interesse hebben in zonnepanelen en hier vragen over hebben, kunnen terecht bij het Regionaal Energieloket (REL) via regionaalenergieloket.nl of 088 – 525 41 10.

Ook kunnen inwoners terecht bij het Energieloket op het Amnestyplein. Het Energieloket is geopend op donderdag van 10.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur. Voor VvE’s met vragen over zonnepanelen en over te nemen stappen is op vrijdag in het Capels Energieloket VvE-expert Astrid Kennis beschikbaar voor advies. E-mailen kan ook naar duurzaam@capelleaandenijssel.nl.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen