vrijdag, juli 12, 2024

Rayan El Kebir wordt nieuwe kinderburgemeester: “Ik heb er heel veel zin in en kijk uit naar september!”

Maar liefst zestien kinderen solliciteerden afgelopen tijd naar de functie van kinderburgemeester. Maar één iemand kan uiteindelijk die rol vervullen en de keuze is gevallen op de 10-jarige Rayan El Kebir.

Kinderen van 9 tot en met 11 jaar konden zich aanmelden. Hun sollicitaties gingen gepaard met veel enthousiasme en verschillende leuke ideeën. Dit maakte de keuze voor de opvolger van huidig kinderburgemeester Taras Galagan ook moeilijk. Toch zegt hij dat Rayan er voor hem uitsprong: “Hij praatte met heel veel zelfvertrouwen en straalde écht kindercollege uit.”

Rayan El Kebir kreeg telefonisch het goede nieuws te horen: “Wat ontzettend leuk, dat had ik niet verwacht! Ik heb er heel veel zin in en kijk uit naar september!” Rayan heeft als idee om een verhalenboek te gaan maken: voor, door en over kinderen.

Nieuw kindercollege start in september

In september wordt het gloednieuwe kindercollege officieel beëdigd tijdens een raadsvergadering. Het kindercollege bestaat dan uit tien kinderen: één kinderburgemeester, twee loco-kinderburgemeesters en zeven kinderwethouders. Samen gaan ze aan de slag om Capelle voor alle kinderen nóg fijner en leuker te maken om in te wonen.


Wat doet het kindercollege?

De kinderburgemeester en kinderwethouders geven advies over onderwerpen die voor kinderen belangrijk zijn, bijvoorbeeld speelvoorzieningen. Ook worden zij door diverse organisaties en conferenties uitgenodigd om te leren over verschillende initiatieven waar kinderen in Capelle van kunnen genieten en betrokken zijn in het stimuleren van jeugdparticipatie. Daarnaast staan er ook altijd leuke, belangrijke of leerzame activiteiten op de kalender. Denk hierbij aan de ceremonie van dodenherdenking en het verwelkomen van Sinterklaas.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen