woensdag, juli 24, 2024

Afgetrapte schoenen aanleiding voor explosie

Een kledingruil zou aanleiding zijn geweest voor de Capelse Mully N. om zwaar vuurwerk te laten exploderen bij een Nootdorpse woning. Dit verklaarde de man donderdag 6 juli tijdens de rechtszaak.

Mully zou zijn Louis Vuitton-vest hebben willen ruilen voor Dior-schoenen, maar zou na de kledingruil een afgetrapt paar schoenen in een verkeerde maat te hebben gekregen. De Capellenaar verklaarde hierna dat hij meermaals contact probeerde op te nemen met degene die hem oplichtte.

Nadat dit niet lukt, besluit hij uit woede naar Nootdorp te gaan, waar de oplichter naar zijn idee zou zitten. Inmiddels is de woning al op last van de burgemeester gesloten, nadat nog geen maand eerder iets verderop een explosie was geweest bij een woning, vermoedelijk bij het verkeerde adres. Hoewel de woning dus leegstaat, gaat de Capellenaar naar Nootdorp in de nacht van 8 januari en plakt zwaar vuurwerk op de ruit.

Omwonenden worden opgeschrikt door de harde klap. Getuigen zagen Mully N. in een auto stappen en noteerden het kenteken. Agenten konden hem even later op de A20 aanhouden. Op de auto zaten valse kentekenplaten.

Twijfels

De Capellenaar schetst de situatie als vrij onschuldig: “ik ben eigenlijk een lieve jongen”, maar de rechter en het Openbaar Ministerie vragen zich af of er niet meer aan de hand is geweest. Ze hebben sterke twijfels aan de verklaringen van de man.

Strafeis

Het Openbaar Ministerie eist negen maanden jeugddetentie, waarvan twee voorwaardelijk, met aftrek van voorarrest. De man zit sinds 8 januari al vast. Ook vindt de Officier van Justitie dat er verdere begeleiding noodzakelijk is.

De rechter doet uitspraak op 20 juli.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen