zaterdag, juni 22, 2024

Gemeente gaat handhaven op rijksmonument Geertruidahoeve in Nieuwerkerk aan den IJssel

De gemeente Zuidplas gaat strenger handhaven op de verwaarlozing van de Geertruidehoeve aan de Eerste Tochtweg in Nieuwerkerk aan den IJssel. Het pand staat al vele jaren leeg, en de staat van het pand wordt steeds zorgelijker.

De gemeente reageerde op eerder gestelde persvragen van Gouwe IJssel Nieuws dat de handhaving van het pand bij de Provincie Zuid-Holland en de gemeente Zuidplas ligt. De Geertruidahoeve is een rijksmonument, en kan met subsidie vanuit de overheid onderhouden worden. Sloop van het pand is niet toegestaan, tenzij het in originele staat weer wordt teruggebouwd.

De huidige eigenaar heeft verschillende plannen ingediend, maar geen enkel plan is tot een uitvoer gekomen. Zolang een plan niet wordt uitgevoerd, wordt er ook geen subsidie uitgekeerd. Sinds de leegstand worden er geen werkzaamheden meer uitgevoerd, en inmiddels een deel van de dakconstructie ingestort.

De gemeente gaat handhaven op de eis dat het pand wind- en regendicht moet zijn. Of dat nog mogelijk is, en of dat op korte termijn kan gebeuren is nog maar de vraag.

Onze collega’s van Gouwe IJssel Nieuws maakten in de afgelopen jaren een volledig dossier over de Geertruidahoeve

Lees verder over dit onderwerp

1 REACTIE

  1. Een 112 website die zichzelf een lokale omroep noemt, en voor de nieuwsgaring een andere website leegplukt.
    Buiten de foto’s van André Muller/Cakimedia (een fervent en herhaaldelijk afzeiker van Dichtbijhetnieuws) is dit op zijn zachts gezegd een opmerkelijke wending, zeker geld meegemoeid of een nieuw aan te vragen zendmachtiging voor deze “lokale omroep” in het verschiet. Mindyourback voor deze man.

Reacties zijn gesloten.

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen