zaterdag, juni 22, 2024

Inwoners (55+) Zuidplas doen mee aan fit-test in Moerkapelle

Inwoners van de gemeente Zuidplas konden afgelopen zaterdag meten hoe fit ze nog waren. Tijdens de fit-test in Dorpshuis Op Moer in Moerkapelle konden de deelnemers inzicht krijgen hoe fit ze nog waren in vergelijking met gemiddelde leeftijdsgenoten in Nederland.

‘Vaak weten deelnemers zelf wel wat hun sterke en minder sterke punten zijn, maar hoe hun fitheid is – vergeleken met leeftijdsgenoten – is vaak toch een verrassing’, vertelde Gabriëlle Matarazzi van Sportstichting Zuidplas. De Sportstichting organiseerde de fit-test voor alle 55+ers in de gemeente Zuidplas. De test meet onder andere de coördinatie, lenigheid en conditie. ‘Ik dacht dat ik veel wandelde, maar de wandeltest heb ik toch niet kunnen afmaken, ik ga toch wat intensiever wandelen’, stelde een van de deelnemers na afloop vast. Andere deelnemers kwamen tot de conclusie dat ze leniger waren dan gedacht en dat deelname aan de test vooral erg leuk was én voor iedereen haalbaar is. De deelnemers keerden na afloop van de test gemotiveerd huiswaarts.

Bent u na het lezen van dit artikel benieuwd hoe fit u bent?  Dan kunt u zich aanmelden voor de Fit-test op zaterdagmiddag 11 februari in de Parkzoomhal in Nieuwerkerk aan den IJssel.  Opgeven kan via www.actiefinzuiplas.nl of bel 06-13172386.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen