zaterdag, juni 22, 2024

Laagste inkomens kunnen 500 euro extra energietoeslag krijgen

Inwoners van de gemeente Capelle, Krimpen en Zuidplas met een laag inkomen kunnen 500 euro extra energietoeslag krijgen. Dat bedrag komt bovenop de 800 euro die eerder al werd vrijgemaakt. Dat is besloten door de colleges van de gemeenten.

De laagste inkomens van de drie IJsselgemeenten kunnen in totaal 1300 euro energietoeslag krijgen. Iedereen die al de 800 euro had aangevraagd, krijgt de 500 euro extra op de rekening gestort. Wie nog geen aanvraag had ingediend, moet dat wel doen. Die mensen krijgen dan de volledige 1300 euro. Mensen met een uitkering hebben de energietoeslag al vanzelf gekregen.

Tot nu toe hebben er bijna 5900 mensen de toeslag aangevraagd: 3706 Capellenaren, 1059 mensen uit Krimpen en 1111 mensen uit Zuidplas. Mensen die de toeslag willen aanvragen kunnen dat doen via www.ijsselgemeenten.nl/energietoeslag.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen