zondag, juli 14, 2024

Eerste editie Omloop van de Crimpenhof spannend tot eindstreep

Zaterdag 23 juli werd de allereerste editie van de vrouwenwielerronde rondom de Crimpenhof verreden. 

De Omloop van de Crimpenhof, zoals de wielerronde heet, is de opvolger van de Ronde van Krimpen aan den IJssel. Het is een wedstrijd over 75 km voor vrouwen en volgt een route – zoals de naam al doet vermoeden – rond winkelcentrum de Crimpenhof.

De wedstrijd is onderdeel van de KNWU interclubcompetitie, waar elite-dames zonder contract (amateurs en Juniordames) aan deelnemen. Aan de wedstrijd nemen de belangrijkste Nederlandse amateurdamesploegen deel, maar ook een Belgische ploeg gaf acte de présénce.

Spannend tot aan de Finish

Om zeven uur startte de wedstrijd. Er was een parcours van drie kilometer uitgezet die 25 maal werd rondgereden. Hoewel er meerdere pogingen werden gedaan, kon niemand écht loskomen en kwam het aan op het slotdeel van de wedstrijd.

Er volgde een heuse eindsprint naar de finish. Tessa Dijksman wist als eerste over de eindstreep te komen en heeft de allereerste editie van de Omloop op haar naam gezet. Liena de Jong en Rosa Bas volgden met respectievelijk de tweede en derde plaats.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen