dinsdag, juni 25, 2024

Stormen Dudley en Eunice op komst

De komende dagen moeten we weer rekeningen houden met onstuimig weer, want dan trekken de stormen Dudley en Eunice over het land. Met name in de kustprovincies moet er rekening worden gehouden met overlast.

Storm Corrie heeft nog maar recentelijk de Revu gepasseerd, maar we mogen ons alweer opmaken voor niet één, maar twee stormen.

Dudley

Allereerst komt storm Dudley, met een vergelijkbare kracht als storm Corrie. Het KNMI heeft al code geel aangekondigd. Deze gaat vanavond om zes uur in en duurt tot tenminste drie uur morgenmiddag. Het zwaartepunt ligt rondom de waddeneilanden en de kop van Noord-Holland, maar het hele land zal te maken krijgen met zware windstoten.

Eunice

Nadat de wind donderdagmiddag kort gaat liggen, steekt deze al snel weer op. Vrijdag komt namelijk storm Eunice. Deze zal voornamelijk sterk zijn in de kustgebieden en zal in kracht iets sterker zijn dan Dudley en Corrie.

Er zal ook sprake zijn van hoog water. De storm zal het zeewater opstuwen en tegelijkertijd is er ook sprake van springtij. Vermoedelijk zal de Hollandsche IJsselkering daarom gesloten worden.

Voorbereidingen

Het is slim om losse spullen in de tuin op te bergen of vast te zetten. Ook is het raadzaam om niet met een lege vrachtwagen of aanhanger de weg op gaan.

Is er sprake van stormschade? Weet dan dat de alarmcentrale het op deze dagen al druk heeft. Kijk daarom eerst naar onderstaande tabel welke instantie in welke situatie gebeld dient te worden.

Is er acuut gevaar of is er iemand in nood? Bel dan altijd 112.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen